Magnetoterapie

Magnetoterapia este una din procedurile de fizioterapie de bază. A fost folosită de foarte multă vreme drept una din cele mai mari surse de vindecare.

Magnetoterapia este un tratament natural și ușor de suportat de organism. Această terapie se bazează pe acționarea directă asupra țesuturilor a unui câmp magnetic continuu sau pulsativ. Este cunoscut faptul că acest câmp magnetic pulsatil lucrează la nivelul celulelor, activând producerea enzimelor, transferul metabolic și având un rol important în funcționarea membranei celulare.

Ultimele descoperiri cu primire la răspunsul fiziologic al organismului la câmpul electromagnetic implică următoarerele efecte ale magnetoterapiei: efect analgezic, efect antiinflamator, efect trofic, efect de miorelaxare și spasmolitic, efect vasodilatator, efect de reducere a edemelor.

Indicaţiile magnetodiafluxului se referă la următoarele afecțiuni: 
  • în afecţiunile reumatismale cu dureri articulare şi musculo-ligamentare unde efectele algice se realizează prin: scăderea procesului inflamator, scăderea contracturii musculare antalgice, creşterea pragului cortical la dureri;   Nu se poate da o singură formulă de aplicaţie pentru reumatismul inflamator, degenerativ sau abarticular, fiecare categorie necesitând adaptarea tratamentului.
  • sechele posttraumatice (fracturi, entorse, rupturi musculo - tendinoase);
  • boli neuropsihice;
  • boli cardiovasculare, mai ales arteriopatii organice în stadiile I -II şi funcţionale, hipertensiune şi ateroscleroză cerebrală;
  • afecţiuni respiratorii şi digestive în care este necesară acţiunea spasmolitică;
  • afecţiuni metabolice (diabet zahat, gută) şi endocrine.
Sau viziteaza-ne la unul din centrele de fizioterapie Iasmed din:

Oradea
Luni-Vineri: 800 - 2000

Marghita
Luni-Vineri: 900 - 1700

Beius
Luni-Vineri: 900 - 1700

Valea lui Mihai
Luni-Vineri: 900 - 1700

Cabinetul de fizioterapie Iasmed

Permite tratarea a mai multor tipuri de afectiuni cum ar fi: artroze, tendinite, scolioze, cifoscolioze, discopatii, coxartroze, gonartroze, spondiloze,hernii de disc, pinteni calcaneeni, luxatii, contracturi musculare si afectiuni posttraumatice