Ultrasonoterapie

  • Aplicare segmentară: ultarsunetele sunt aplicate în aria de proiecție a rădăcinilor nervoase corespunzătoare ariei afectate (de ex. în sindromul Sudeck, boala Reynauld, etc.), aplicarea se face paravertebral homolateral în zona C5-T1, pentru patologia membrelor superioare și zona L3-S1 pentru membrele inferioare.
  • Aplicare locală: sunt aplicate pe suprafața afectată indicate în special pentru spasme musculare localizate, edeme cronice posttraumatice etc.
  • Aplicare neurală: se bazează pe efectul de scădere a vitezei de transimitere a impulsului în nervul periferic la nivelulu căruia sunt aplicate ultrasunetele.
  • Aplicarea radiculară: ultrasunetele sunt aplicate sub rădăcina spinală corespunzătoare zonei afectate. Pentru aplicarea deasupra rădăcinii spinale există aceleași riscuri și limite de aplicare ca și în in cazul aplicării neurale.
  • Principalele efecte fiziologice ale ultrasunetului sunt: efectul analgezic, efectul miorelaxanat, efectul hiperemiant, efectul resorbtiv și fibrinolitic.
Sau viziteaza-ne la unul din centrele de fizioterapie Iasmed din:

Oradea
Luni-Vineri: 800 - 2000

Marghita
Luni-Vineri: 900 - 1700

Beius
Luni-Vineri: 900 - 1700

Valea lui Mihai
Luni-Vineri: 900 - 1700

Cabinetul de fizioterapie Iasmed

Permite tratarea a mai multor tipuri de afectiuni cum ar fi: artroze, tendinite, scolioze, cifoscolioze, discopatii, coxartroze, gonartroze, spondiloze,hernii de disc, pinteni calcaneeni, luxatii, contracturi musculare si afectiuni posttraumatice